ANNONS

Barnens mål togs bort

Joakim Eriksson, Rosa Barindelli och Laura Eriksson bor vid parken, och tycker att de stora fotbollsmålen borde sättas tillbaka.
Joakim Eriksson, Rosa Barindelli och Laura Eriksson bor vid parken, och tycker att de stora fotbollsmålen borde sättas tillbaka.
En dag var plötsligt de stora fotbollsmålen borta – och ersatta med små bandymål. Grannar hade klagat på ljudet.

– Det är synd att barnen inte ska kunna spela, säger Joakim Eriksson.
ANNONS

Timmermansparken ligger inne i ett bostadsområde i korsningen mellan Södermalmsallé och Timmermansgatan. Parken rustades för fyra år sedan och är en populär mötesplats för områdets barn. Ett uppskattat inslag har varit att kunna spela fotboll på en inhägnad fotbollsplan. Men nu har fotbollsmålen plockats bort.

– Jag tycker att det är jättedåligt, klart att det ska gå att kunna spela fotboll ordentligt. Det brukar vara många barn som spelar här, säger Rosa Barindelli, som bor vid parken.

Hon får medhåll av Rikard Borggård, vars son brukar spela fotboll på planen.

– Jag förstår inte varför målen har plockats bort. De små målen är inte samma sak, säger han.

Anledningen att målen försvunnit är för att stadsdelsförvaltningen fått in flera klagomål från grannar till parken, som ogillat att vuxna personer spelat fotboll sent på kvällar och nätter.

– Folk har inte kunnat sova, därför valde vi att ta bort de större målen. Det är en trygghetsfråga, säger Kenneth Kempendahl, parkingenjör i stadsdelsförvaltningen.

Vad säger du till de barn som är ledsna för att de inte längre kan spela fotboll?

– Vi ska göra en utvärdering och se om det fungerar att ha mindre mål.

Rosa Barindelli och sambon Joakim Eriksson hoppas att målen kommer tillbaka.

ANNONS

– Visst kan man ha förståelse för de som blir störda, det är ju strålkastare här så man kan ju spela på nätterna. Men det är synd att barnen inte ska kunna spela, säger Joakim Eriksson.

Kenneth Kempendahl berättar att han gärna tar emot synpunkter om fotbollsmålen, åsikter kan skickas direkt till honom eller via synpunktsportalen på stadens hemsida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.