Barnens utflyktsplats vandaliserades

Så här såg vindskyddet ut när Conny Gustavsson gick förbi under tisdagsmorgonen.
Så här såg vindskyddet ut när Conny Gustavsson gick förbi under tisdagsmorgonen.
Vindskyddet bakom Segeltorpshallen är ett populärt utflyktsmål för förskolebarnen i området. Nu har det utsatts för grov vandalisering.

Förskolorna i Segeltorp har i flera år gjort regelbundna utflykter till ett vindskydd bakom Segeltorpshallen. Här har barnen haft en samlingsplats i naturen där de ätit sin matsäck och jobbat med olika övningar. Nu har någon vandaliserat vindskyddet och slagit sönder eldstaden. Conny Gustavsson upptäckte skadegörelsen under tisdagsmorgonen när han var ute med hunden.

– De har sparkat sönder själva träet för vindskivorna och även förstört eldstaden. Det är en grov skadegörelse och det har hänt under helgen.

Han planerar att polisanmäla händelsen och berättar att han hittat sladd- och bromsspår efter mopeder på platsen.

– Barnen har skogsmulle och all aktivitet i naturreservatet, det här är en katastrof för barnen, säger Conny Gustavsson.

Han har berättat om händelsen för Eva-Lena Ring som rektor/förskolechef på Juringe skola. När Mitt i Huddinge pratar med henne under tisdagsmorgonen har hon ännu inte hunnit ut för att titta på förödelsen.

– Det är oerhört tråkigt för det är en miljö där våra barn gärna går regelbundet och leker varje vecka, säger hon.

Så vitt hon vet har vindskyddet funnits i minst tio år. Hon kan inte minnas att det har vandaliserats förr men däremot har det varit stora problem med nedskräpning.

– Det har legat ölburkar, pappersskräp från McDonalds, godispapper, chipspåsar och liknande. Vi har fått städa och ta med oss det tillbaka, säger Eva-Lena Ring.

Vindskyddet är en allmän plats som besöks av både förskolorna och andra i Segeltorp. Nu kommer någon från skolan eller förskolan att gå till vindskyddet för att bedöma hur stora skadorna är.

Eva-Lena Ring tror att barnen kommer att bli oerhört ledsna och besvikna över det som hänt.

– De kommer att ställa frågor till oss vuxna om vem som har kunnat gjort så och varför man gjort så här. Det är klart att alla frågor inte är lätt att svara på även för oss vuxna, vi är också besvikna och jag tycker att man också måste visa inför barnen att man är ledsen och besviken, för så här får man inte göra, säger Eva-Lena Ring.