ANNONS

Barnkläder och bilar regerar på Blocket

Bilar är populärast att annonsera ut på Blocket i Botkyrka och Salem, som annars sticker ut på barnprylar. Henrik Sjöberg i Uttran har fått upp ögonen för Blocket och sålt både bil och hemmagym.
ANNONS

Just nu finns runt 6000 annonser i säljkategorin under Botkyrka och Salem på Blocket, 3000 av dem från privatpersoner. Här finns allt från sköldpaddor till kläder och skyltdockor men enligt Blockets statistik för 2015 är det bilar som leder topplistan under de mest utannonserat objekten.

Efter bilar annonserar kommuninvånarna helst ut möbler, som soffor och fåtöljer. Mest klick ger annonserna på husvagnar och husbilar, följt av båtar. Under de mest bevakade annonserna, som kräver lite betänketid, hittar vi just båtar och snöskotrar.

Det finns en del träningsutrustning i flödet också, något som kanske passar bra i samband med nyårslöftena. Henrik Sjöberg i Uttran som tyckte att hemmagymmet började ta för mycket plats lade ut en annons på hantlar, ställning och tyngder under förra veckan. Visst var det flera som var sugna och dagen efter var gymmet borta.

– Det fungerar bra. Jag har sålt tidigare också, bland annat bil och löpband, berättar Henrik Sjöberg.

Annonseringen i Botkyrka och Salem följer trenderna för resten av landet men om Blockets pressansvarige Linnéa Aguero ska peka på något som sticker ut i kommunerna så är det barnprylarna.

– Det är mycket barnkategorier och verkar vara många barnfamiljer som bor i de här områdena, säger Linnea Aguero.

Det som sålde snabbast var kanske inte helt oväntat biljettannonser följt av telefoner.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.