Barnkör invigde Anna Lindhs park

Först fick hon namnge en asfalterad byggarbetsplats.

Men nu har Anna Lindh fått en plats värdig hennes minne.

”Anna Lindhs park” är numera namnet på före detta Vintertullsparken i Norra Hammarby­hamnen. Den nya parken invigdes i onsdags med sång av barnkör och tal av politiker.

– Det är en oerhört fin park. En värdig plats, äntligen, säger Karin Wanngård, (S), oppositionsborgarråd i Stockholm som talade under invigningen.

Även Christoffer Järkeborn, (M), ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd, var på plats.

– Det känns trevligt att inviga Anna Lindhs park när den är som finast. Parken har upprustats med tanke på Anna Lindh, som också bodde här intill, säger han.

Den före detta utrikesministern bodde vid den ena sidan av parken.

– Därför passar den extra bra, säger Karin Wanngård.

Anna Lindh hade tidigare en annan plats på Södermalm. År 2007 bestämdes att en asfaltsyta vid Åsö gymnasium skulle döpas efter henne.

Platsen var under tre år byggarbetsplats, och invigdes först år 2010.

– En plats som inte alls är värdig Anna. Det var ett misstag från Stockholms sida som inte ska hända igen. Uppkallar vi platser efter ärofyllda personer måste vi se till att de underhålls och är värdiga, säger Karin Wanngård.

Inför invigningen av den nya parken har gräsmattorna renoverats och parken har smyckats med nya blomsterplanteringar.

Södermalm Uppmärksamma har kanske sett att Liljeholmsbadet vid Bergsunds Strand har lutat den senaste tiden. Det beror på att badet har tömts på vatten, eftersom det ska renoveras under sommaren. Bland annat ska brandsäkerheten förbättras och ett nytt reningsverk sättas in.

Badet ska öppna igen den första september.

– Invändigt ser man kanske inte så stor skillnad. Men vattenkvaliteten kommer att vara bättre, säger Imre Nagy, badchef.

En värdig plats, äntligen.

Därför lutar badet vid bergsunds strand