Barnporr hittades hos Bredängsbo

Över tusen bilder med barnporr fanns i en dator hos en Bredängsbo. Flera av bilderna var på spädbarn.

Nu har mannen åtalats.

Bredängsbon hade en grov barnporrbild som profilbild i en chat på nätet. Bilden snappades upp av en amerikansk organisation som söker efter utnyttjade barn på internet. En rapport med datorns IP-nummer skickades till svensk polis.

Vid polisens husrannsakan i Bredäng i våras hittades sex filmer och över tusen bilder med barnporr i datorn. Innehavaren har nu åtalats av Södertörns tingsrätt för barnponografibrott. Rättegången hålls i februari.

Enligt åtalet visade över 300 av bilderna och fem av filmerna hur särskilt unga barn utnyttjades av vuxna män. Flera av barnen ska ha varit bundna med rep eller silvertejp.

Även spädbarn förekom på bilderna, enligt polisens förundersökning.

Den åtalade mannen har erkänt att han brukar ladda ner och titta på barnporr. I polisförhör har han förklarat att han har blivit avtrubbad när det gäller vuxenporr. Första gången han såg en barnporrbild var det ”något utöver det vanliga”.

Samtidigt har han visat sig ångerfull. På polisens fråga om hur han brukar känna sig efter att ha tittat på bilderna svarade han: ”Man önskar att det aldrig hade hänt”.

2013 anmäldes 126 fall av barnpornografibrott i Stockholms län. 90 av dem handlade om barnporr på nätet.

Man önskar att det aldrig hade hänt.

snökanonerna ordnade vinter i stans skidbackar

Söderort Nu kommer vintern.

Och som vi har väntat.

Snökanonerna och pistmaskinerna gick på högvarv dag som natt i förra veckan för att stans skidbackar äntligen skulle kunna öppnas.

Just nu är det optimala förhållanden för snöläggning och vi jobbar stenhårt,säger John Andersson, platschef SkiStar i Hammarbybacken.

Även Flottsbrobacken i Huddinge har öppnat för säsongen.