ANNONS

Barnporrmisstänkt kvar i häkte

18-åringen döms i Södertörns tingsrätt för nyårsmordet i en privatbostad i Tungelsta i Haninge.
Mannen från Farstaområdet misstänks för våldtäkt mot barn och grovt barnporrbrott.
Den man från Farstaområdet som misstänks för grovt barnporrbrott och våldtäkt mot barn är kvar i häkte – och där kan han få sitta länge.
– Den här typen av utredningar tar ofta lite längre tid, säger åklagare Reena Devgun.
ANNONS

Fredagen den 17 februari häktades den 53-årige mannen tillsammans med tre andra män. Alla misstänks ingå i ett pedofilnätverk. 53-åringen, som bor i Farstaområdet, är misstänkt för grovt barnpornografibrott.

Hänsynslösa övergrepp

– Det är mer karaktären på de övergrepp som avbildas snarare än mängden som gör att misstanken gäller grovt brott, säger åklagare Reena Devgun vid internationella åklagarkammaren och antyder att det rör sig om barn som utnyttjas på ett särskilt hänsynslöst sätt.

Mannen misstänks även för våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av underårig. I det fallet handlar det om en gammal utredning som har tagits upp på nytt.

– Det är nya omständigheter som har tillkommit som gör att vi återupptar förundersökningen, säger Reena Devgun.

53-åringen åtalades 2014 misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig men friades då av Södertörns tingsrätt. Åklagaren vill inte säga om det är den utredningen som nu är aktuell igen.

Utredningen väntas ta tid

Mannen har medgivit så kallad åtalsförlängning, vilket gör att han bli kvar i häkte minst till mitten av mars. Men det mesta talar för att det dröjer längre än så innan åklagaren kan väcka åtal.

– De här typen av utredningar tar ofta lite längre tid, säger Reena Devgun.

Mitt i Söderort har sökt mannens advokat.

ANNONS