Barnvagn blåste bort – mamman stod och filmade

Det var en sådan här helikopter som landade i Täby.
Det var en sådan här helikopter som landade i Täby.
En ambulanshelikopter landande i Täby i måndags eftermiddag efter en olycka. Trots att polisens uppmanade människor att flytta på sig försökte många ta sig igenom polisens avspärrningar.

En av åskådarna som stannat var en mamma med barnvagn. Med sitt barn på ena armen stod hon och filmade helikoptern. När den lyfte blåste barnvagnen i väg.

– De förstod inte hur starka vindarna från helikoptern blir, trots våra uppmaningar att backa, säger Boxiao Pan till SVT nyheter.

Flera bilar som kom körandes på vägen där ambulanshelikoptern stod försökte köra runt den och poliserna var då tvungna att stoppa dem.

– Bilarna försökte köra förbi trots att jag stod mitt i vägen för att stoppa dem, det finns en anledning till att jag står där och det är inte för att förstöra för folk, säger Boxiao Pan till SVT.

Efter händelsen skrev Norrortspolisen på sin Facebooksida och vädjade till allmänheten om att respektera polisens arbete.

”Var vänlig respektera polisens och andra aktörers avspärrningar och trafikdirigering. Uttrycket ”jag ska bara” får vi höra alltför ofta. Ha i åtanke att avspärrningar görs av en anledning. Ha lite is i magen så ska du se att det löser sig” skrev polisen i inlägget.