Barnvagn fastklämd i bussdörrar

En barnvagn med en liten flicka i blev i Brandbergens centrum fastklämd mellan två bussdörrar, enligt en polisanmälan. Bussen började köra och barnvagnen och mamman släpades med.

Till slut kom barnvagnen loss och hamnade då upp och ned.

En kvinna som vid 22.30-tiden på tisdagskvällen skulle kliva av bussen med sin barnvagn, fick inte ut barnvagnen innan bussdörrarna slog igen och bussen började köra. I barnvagnen fanns kvinnans lilla dotter.

Kvinnan släppte aldrig taget om barnvagnen och ramlade, fick sina kläder söndertrasade och fick ont i benet när hon släpades bredvid den körande bussen.

Till slut öppnades bussdörrarna och barnvagnen hamnade upp och ner. Enligt polisen ser den lilla flickan ut att ha klarat sig utan skador.

Föraren misstänks nu för vållande till kroppsskada.

Senast i vintras berättade Lokaltidningen Mitt i Haninge om en kvinna med rollator som fick vistas tre veckor på sjukhus efter att ha blivit klämd i en bussdörr. I december, då artikeln skrevs, uppgav Nobina att det inträffar två klämolyckor i veckan på Nobinas bussar i Haninge, Tyresö, Nynäshamn, Älta, Skogås och Trångsund.