ANNONS

Bassängförslaget – flera partier kritiska

Näckenbadet i Saltsjöbaden ska rivas, i väntan på en ny simhall ska en tillfällig ersättningsbassäng placeras i Saltis. En politisk strid har dock uppstått om valet av placeringsort.
Näckenbadet i Saltsjöbaden ska rivas, i väntan på en ny simhall ska en tillfällig ersättningsbassäng placeras i Saltis. En politisk strid har dock uppstått om valet av placeringsort.
Ytterligare tre partier, förutom S som Mitt i skrev om tidigare i veckan, ställer sig frågande till en ersättningsbassäng i Saltsjöbaden.

Bassängen är tänkt att ersätta Näckenbadet i väntan på att en ny simhall har byggts i Saltsjöbaden.
ANNONS

Protokollet från fritidsnämndens möte har nu justerats och blivit offentligt.

Av protokollet framgår att fler partier än Socialdemokraterna ställer sig frågande till att ersättningsbassängen placeras i Saltsjöbaden, utan att andra alternativ först utretts.

Sverigedemokraternas Esa Pekka Örmä lät anteckna i protokollet att parkeringen vid Saltsjöbadens ishall där ersättningsbassängen är tänkt att placeras, redan i dag är full av bilar:

”Det blir kaos om man tar bort parkeringen och adderar alla bilar till besökare till simhallen”, skriver Örmä.

Nackalistans Bosse Ståldal lät anteckna att kostnaden för ersättningsbassängen beräknas till ”6–7 miljoner kronor” och Ståldal tycker att kommunen ska vara aktsam med skattebetalarnas pengar och att ytterligare alternativt behöver utredas. NL ser som alternativ att allmänheten hänvisas till simhallar i grannkommunerna, eller att en ersättningsbassäng placeras i Fisksätra.

Även Miljöpartiet yrkade på återremiss.

Som Mitt i skrev tidigare i veckan yrkade S på återremiss med motiveringen att en alternativ placeringen i Fisksätra först behöver utreds.

Majoriteten av fritidsnämndens ledamöter – M, L, C och KD – röstade dock för tjänstemannaförslaget, att placera ersättningsbassängen i Saltsjöbaden.

Förslaget går nu vidare för beslut i kommunstyrelsen och senare kommunfullmäktige.

ANNONS

Läs även här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.