ANNONS

Bäst i Sverige på att träna unga

35 ungdomstränare från hela Sverige belönades med en skräddarsydd utbildning.
35 ungdomstränare från hela Sverige belönades med en skräddarsydd utbildning.
Torbjörn och Johan i Kungsängens IF är bra på att locka tonårstjejer till fotbollsplanen. Så bra att de har fått ett stipendium för att bli ännu bättre ungdomsledare.
ANNONS

Torbjörn Johansson och Johan Thorberg i Kungsängens IF:s flickfotboll är två av Sveriges bästa ungdomstränare.

De kan konsten att locka tjejer i tidiga tonåren till fotbollsplanen flera gånger i veckan.

Nyligen fick duon ta emot Woodys Ungdomsledarstipendium som årligen delas ut för att lyfta fram goda förebilder inom breddfotbollen.

Bakom stipendiet står Svenska fotbollförbundet i samarbete med Woody bygghandel.

– Vi vet vad tränaren betyder för att barn och ungdomar ska känna sig motiverade att spela vidare. För ju fler som väljer att spela fotboll och gör det längre upp i åldrarna, desto större chans har vi att bygga konkurrenskraftiga landslag. Med det här stipendiet vill vi från SvFF:s sida visa vår uppskattning för det arbete som görs ute i föreningarna, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

I år fick 35 tränare från 33 av landets 3 226 föreningar ungdomsledarstipendiet.

Priset var en skräddarsydd utbildning för att bli ännu bättre som ungdomsledare. På schemat stod bland annat nya metoder och trender inom fotbollen.

Under den två dagar långa utbildningen medverkade bland andra P16-landslagets förbundskapten Magnus Wikman, FC Köpenhamns idrottspsykolog Johan Fallby, samt spelarlegenden och expertkommentatorn Jesper Blomqvist.

ANNONS
ANNONS