Här är din guide till det bästa påsklovet!

Såväl påskpyssel som tankar om rymden får plats under påsklovet.
Såväl påskpyssel som tankar om rymden får plats under påsklovet.
Testa på ridläger, teater, hoppa trampolin eller gå på baddisco. För Värmdös barn och unga finns mängder med aktiviteter att fylla dagarna med under påsklovsveckan.

Påskpyssel och baddisco

Den som vill hålla sig över vattenytan kan påskpyssla på Hemmesta och Ingarö bibliotek, som är öppna hela veckan. Vill du hellre dyka ner i bassängen så håller Gustavsbergsbadet disco för bad, lek och dans i undervisningsbassängen. Öppet tisdag till torsdag klockan 15.00-17.00. 

Måla ägg med vattenfärger – ett populärt påskpyssel. Foto: Mostphotos.

Gör en volt!

Hoppa trampolin och testa på andra gymnastikövningar med Värmdö Gymnastikakademi på deras timläger. Öppet för barn upp till sex år tisdag 2 april mellan 9.00 och 11.00 i Ösbyhallen.

Gymnastik på hög nivå. Foto: Genrebild Mostphotos.

Rid i skogen eller baka bullar

Mata gårdens alla djur, kör ponny med vagn och testa på att rida i skogen. Nysveds ridläger håller igång 3-5 april klockan 9.00-15.00.

På Hönan & Äggets vedungsbakeri hålls det öppet för påskbak på onsdag 4 april. För alla barn och unga, 7-18 år, med funktionsvariationer. Lördag 7 april 13.30-15. 00. Föranmälan krävs.

Välj mellan pannkakor och rymden

Onsdagen den 4 april visas familjeföreställningen ”Sagan om pannkakan” upp gratis på Djurö bibliotek klockan 10.30.

En nebulosa i rymden. Foto: Mostphotos.

På Artipelag visas dansproduktionen Intergalactic Underwater Palace. Enligt konsthallen utmanar föreställningen och vänder upp och ner på både frågor och sinnena genom att skapa en resa genom en annan galax. Visas onsdag 4 april och torsdag 5 april klockan 12.


Vet du fler påsklovsaktiviteter? Tipsa gärna redaktionen så fyller vi på listan!