Bästa sportlovsaktiviteterna i Botkyrka

Framework Dancing Art med Veronica Lidén och Catrin Jonasson.
Framework Dancing Art med Veronica Lidén och Catrin Jonasson.
Skidor, pulka, animerad film och robotar. I Botkyrka finns något för alla under sportlovsveckan.

Står du framför spegeln och övar moves? Drömmer du om att få stå på scen, dansa med andra och låta musiken bestämma dina steg? Då kan du under sportlovet bege dig till Subtopia i Alby. Här ges gratis danslektioner med hiphop-dansaren Mario P Amigo och kompaniet Framework Dancing Art. Föranmälan krävs så gå genast in på Subtopias hemsida och hör av dig.

På Botkyrka kommuns hemsida finns en uppsjö av tips för sportlovet. Vad sägs om sumobrottning med legorobot, Botkyrka Winter Games och Dance camp? Eller varför inte gå på sportlovsbio på Tumbascenen?

På Botkyrka konsthall kan du följa med på ett sagoäventyr till havs, lära dig att göra animerad film och delta i en workshop om screentryck. Mer info hittar du på konsthallens hemsida.

 

Fakta

Startpunkter för skidturen

Lida Friluftsgård
I södra Tullinge, vid sjön Getaren, ligger ett av Stockholms mest populära friluftsområden. En konstspårslinga på 1.3 kilometer och ett dubbelspår på sjön. Cirka 5 kilometer. På Lidas hemsida finns information som uppdateras flera gånger i veckan.

 

Skridsko

Det finns flera möjligheter till skridskoåkning i Botkyrkas ishallar, se mer information på botkyrka.se. Vill du åka på naturis har Lida plogat banor på sjön Getaren. På Lidas hemsida hittar du uppdaterad information om isen och spåren.

Pulka

Är du riktigt vass kan Botkyrkabacken vara något för dig. Den är dock väldigt brant på sina ställen, så ta det lugnt.

Vill du åka pulka efter det att mörkret fallit så har Lidas backe lamporna tända till 21.00. Här är backen brant till en början, med ett lugnare avslut. Stjärtlapp till utlåning hänger utanför värdshuset.

Utför

Det finns en liten nybörjarbacke i Lida, perfekt för den som just ska lära sig utförsåkning. En replift hjälper åkaren upp.

Källa: botkyrka.se