ANNONS

Båt till Kallhäll under testperiod

M/S Evert Taube lägger till i Kallhäll under två veckors tid.  Foto: Strömma kanalbolag
M/S Evert Taube lägger till i Kallhäll under två veckors tid. Foto: Strömma kanalbolag
Nu kan norrortsborna åka båt till Sigtuna eller Stockholm.

Från och med i morgon stoppar Strömmas båtar till i Kallhäll under två veckors tid.
ANNONS

I maj skrev Lokaltidningen Mitt i att Järfälla och Upplands-Bro tillsammans med fyra andra kommuner driver ett projekt för att utveckla båttrafiken längs Mälaren.

– Syftet är att få rederierna intresserade av att driva kommersiell båttrafik i Mälaren till sommaren 2015. Men Strömma ville sätta in ett extrastopp vid Bolinders strand redan nu. Det känns jättebra, säger projektledaren Irma Aalto vid Upplands-Bro kommun.

Det är linjen mellan Stockholm och Sigtuna/Skokloster som kommer att stanna i Kallhäll från i morgon fram till söndag den 3 augusti. Irma Aalto tror inte att folk kommer att vallfärda till Bolinders strand, men hoppas ändå på ett par passagerare per tur.

– Jag tror inte att det blir några jättemängder. Men om några stycken går på vid Bolinders varje tur är jag nöjd, säger hon.

Strömma ville ha den här testperioden redan nu, så att de kan planera in att eventuellt lägga till i Kallhäll hela nästa sommar.

– Vi tror att intresset finns och eftersom vi redan kör förbi utanför Bolinders är det ingen svår manöver att lägga till där på vägen, säger Peter Henricson, affärsområdeschef på Strömma.

Båten går fem dagar i veckan onsdag-söndag och lägger till vid Bolinders strand 11.15 på väg till Sigtuna/Skokloster och 17.15 på väg tillbaka Stockholm.

Om några stycken går på vid Bolinders varje tur är jag nöjd.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.