Min lokala hjälte

Båtägare: ”Läckan var ingen nyhet”

Håkan Svanström, en av båtägarna vid Threestar Marina, säger att båtägarna länge har påpekat för ägaren att hamnkontoret läcker in vatten.

- Det har läckt in sedan han tog över marinan, men han har fullständigt skitit i det, säger han.

Mitt i rapporterade i morse om hamnkontoret vid Threestar Marina i Liljeholmskajen som höll på att sjunka efter att kontoret vattenfyllts.

Räddningstjänst ryckte ut klockan åtta på fredagsmorgonen. Då hade redan båtägarna Håkan Svanström, Yankee Marinoni och Richard Hjelm förberett för räddningstjänstens pumpar.

– De har pumpat ut vatten dagligen från kontoret, så det är ingen nyhet att det läcker in vatten. Men att ägaren struntar i att ta tag i problemet är ytterligare ett kvitto på att han inte sköter marinan som han ska, säger Håkan Svanström.

Han är, liksom många andra båtägare i marinan, upprörd över att de blivit uppsagda med kort varsel.

– Det har skrivits om att vi båtägare släpper ut avloppsvatten och att det är anledningen, men det stämmer inte. De flesta av oss är seriösa och vi har också i flera år försökt att föra fram förslag på förbättringar och en handlingsplan för länspumpar och släckutrustning för marinan, men ägaren har inte tagit till sig några av våra synpunkter, säger han.

Håkan Svanström har lyckats få en ny båtplats till sin båt, men för många andra blir det svårt, då det är ont om båtplatser för större båtar i Stockholm.

– Det är näst intill omöjligt att hitta nya båtplatser, så det är jävligt taskigt att säga upp alla med så kort varsel. Särskilt när de flesta av oss har ordning och reda på sina fartyg, säger han.

Ägaren till Threestar Marina, Joakim Blomqvist, säger att han inte haft några större problem med läckage tidigare, och att det är första gången kontoret håller på att sjunka.

– Vi har fått tömma tidigare, vi har pumpar som sätter igång när det kommer in vatten, men kontoret har aldrig varit på väg att sjunka tidigare. Jag är tacksam över att båtägarna kunde rycka ut och hjälpa till i morse, annars hade det sjunkit, säger han.

Joakim Blomqvist säger att de ska åtgärda läckan.