ANNONS

Båtälskande 60-plussare lockas till Rindö

Snart är alla lägenheter i projektet sålda.
Snart är alla lägenheter i projektet sålda.
Snart är lägenheterna vid Rindö brygga slut och det är framförallt båtälskande pensionärerna som lockats till ön.
– Det är klart att man inte kan ta samma pris som på fastlandet, säger mäklaren Mathias Ringberger.
ANNONS

Den gamla regements-ön Rindö håller på att förvandlas. Från en slumrande skärgårdsidyll till en plats där nybyggda bostadsrätter med sjöutsikt lockar båtälskande livsnjutare. I projektet Rindö brygga har man lyckats sälja 20 av sina 24 lägenheter och de första flyttade in i måndags.

– Det är inte barnfamiljer som flyttar in utan båtmänniskor i sextioårsåldern som vill uppleva skärgården, säger mäklare Mathias Ringberger på Alexander White mäklarbyrå.

Har det varit svårsålt med tanke på att bostäderna ligger ute på en ö?

– Nja, utmaningen har väl varit att få folk att förstå vilket typ av boende de får, trots att det ligger på en ö. Men de som valt att köpa är inte personer som kanske pendlar varje dag utan pensionärer eller andra som pendlar någon eller några dagar i veckan.

Utsikt från lägenheterna. Foto: Brabo

Ni har fyra lägenheter kvar i projektet, kommer ni att få loss de sista?

– Vi har lyckats sälja alla lägenheter hittills på ritningar men nu när vi har en visningslägenhet ska det nog inte vara några problem att få sålt de sista också.

Har det lite aviga läget påverkat priset på lägenheterna?

ANNONS

– Det är klart att man inte kan ta samma pris som på fastlandet. Men det finns en restaurang som är öppet året, en matbutik och så går det färjor till både Vaxholm och Värmdö varje halvtimme. Standarden på lägenheterna i det här projektet är också högre än på de lägenheterna som ligger längre uppåt backen, och bostädernas läge med 20 meter från kajkanten är också helt unika.

ANNONS