Stulen båtmotor spårades till Litauen

Mer än 30 stulna båtmotorer från Stockholms län hittades när litauisk polis slog till.
Mer än 30 stulna båtmotorer från Stockholms län hittades när litauisk polis slog till.
En stulen båtmotor från Stockholm ledde polisen till en hel lastbilslast med stöldgods – i Litauen.

Känner du igen någon av båtmotorerna på bilden? Då kan det vara din. Med hjälp av polisen i Sverige har polisen i Litauen nämligen hittat närmare 40 stulna båtmotorer, huvudsakligen från Stockholms län.

– Motorerna kommer från hela länet – från Norrtälje till Värmdö och Södertörn, säger Monica Östergren, inre befäl vid sjöpolisen i Stockholm.

– En av motorerna hade en spårsändare och det var den vi larmade litauisk polis om. De lyckades lokalisera platsen den gav signal ifrån.

Inpackade i lastbil

Det visade sig att stöldgodset fraktats till en plats i Vilnius, Litauens huvudstad, inpackade i en lastbil med vitryska registreringsskyltar. 35 av motorerna var stulna i Stockholms län och resten kom från Norge och Finland.

Enligt den svenska sjöpolisen har man inte fått några uppgifter från Litauen om gripna personer, men utredning och teknisk undersökning pågår för fullt.

Under perioden januari–mars i år anmäldes totalt 243 stulna båtmotorer i polisregion Stockholm, dvs Stockholms län samt Gotland. Det är betydligt fler än året innan, då 135 båtmotorer stöldanmäldes under motsvarande period.

LÄS MER:

 


Här stals flest båtmotorer förra året

Källa: Brå