ANNONS

Båtpendling till jobbet kan bli verklighet

Nytt förslag om snabbfärja från Rindö.
Nytt förslag om snabbfärja från Rindö.
Nu finns ett nytt förslag om en snabbfärja mellan Rindö och Stockholm. Detta tror kommunen kan minska biltrafiken in till stan.
– Det är positivt, på så vis får vi bort en del trafik från vägarna om folk kan ta båten till Stockholm. säger Malin Forsbrand (C) ordförande i nämnden för teknik, fritid och kultur.
ANNONS

I takt med att Rindös befolkning ökar har det nu kommit in ett nytt förslag om en snabbfärjelinje mellan Rindö och Stockholm. Det har tidigare genomförts en försöksperiod med en eldriven snabbfärja. Nu har den tekniska enheten i kommunen fått i uppdrag att utreda om en ny försöksperiod ska genomföras.

– Vi vill utnyttja vattenvägarna för pendling, det är framtiden. Vi har många pendlare i Vaxholm, det skulle vara smidigt, enkelt och bekvämt att kunna ta en snabbfärja för de som jobbar inne i Stockholm, säger Malin Forsbrand (C) ordförande i nämden för teknik, fritid och kultur.

Malin Forssmed (C) , ordförande i nämnden för teknik, fritid och kultur. Foto: Goequal

Nämnden menar att en snabbfärja kan minska biltrafiken in till stan.

– Det är positivt, på så vis får vi bort en del trafik från vägarna om folk kan ta båten till Stockholm. Det är också miljövänligt, säger Malin Forsbrand.

I Ekerö kommun går redan en färja in till stan , nu kan Vaxholm stå näst på tur.

– Vi vill visa att Vaxholm står näst på tur, förslaget betyder inte att vi ska ta över kollektivtrafiken från landstinget utan visa på behovet. Snabba, bekväma pendelbåtar från såväl Rindö som Vaxön behövs, säger Malin Forsbrand.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.