Båtsemester slutade med misshandel

Vaxholms gästhamn.
Vaxholms gästhamn.
En knakig relation behöver inte bli bättre av att man vistas tillsammans på en liten båt i några veckor. I Vaxholm slutade ett äkta pars båtsemester med bråk - nu har bägge dömts för brott.

Hustrun hade fått löfte om att bli avsläppt  i Stockholm, där hennes bil stod parkerad, men i stället körde maken båten till Vaxholm och erbjöd henne att kliva av där.

När hon till slut gick med på det, ändrade sig mannen och styrde båten mot Sandhamn i stället. Då tappade hustrun besinningen och överöste honom med knytnävsslag.

Händelsen inträffade i juli 2014 i Vaxholms hamn.

Nu har kvinnan dömts av Attunda tingsrätt för misshandel.

Kränkande meddelanden

Maken dömdes samtidigt för ofredande, för att efter händelsen då paret skilt sig, ha skickat flera kränkande meddelanden till kvinnan.

Enligt tingsrätten är det klarlagt att mannen själv bidrog till situationen som ledde till att frun misshandlade honom. Däremot håller rätten inte med åklagaren om att makens meddelanden var så allvarliga att de gränsat till det grövre brottet olaga förföljelse.

Mannen dömdes av tingsrätten för ofredande till 60 dagsböter, totalt 8 000 kr. Dessutom ska han betala 10 000 i skadestånd till ex-hustrun. Kvinnan dömdes för misshandel till villkorlig dom och 60 dagsböter, totalt 14 400 kronor.

Av domen framgår att paret gick i familjeterapi när de valde att ge sig ut på den flera veckor långa båtsemestern.