ANNONS

Båtstrejken ser ut att fortsätta – inget nytt bud från medlarna

I helgen förväntades ett nytt bud från medlarna i konflikten mellan arbetsgivaren Almega och fackförbundet Sjöbefälsföreningen. Men inget bud lades fram – därmed fortsätter strejken.
ANNONS

– Det som har hänt i dag är att medlarna har gått hem, utan ett nytt bud. De bedömer att det inte finns några förutsättningar för att lägga ett nytt bud då parterna står för långt ifrån varandra, säger Thomas Bengtsson, förhandlare på Almega.

Fackförbundet Sjöbefälsföreningen gick för ungefär två veckor sedan ut i strejk. Strejken handlar om att tre avtal ska bli ett, dessutom vill Sjöbefälsföreningen helt lämna den individuella lönesättningen som infördes 2014 och återgå till tarifflöner, något som arbetsgivaren så här långt inte har gått med på.

Nu förhandlar fackförbundet med arbetsgivarorganisationen Almega om en lösning. Men fackförbundet har redan sagt nej till de två bud som medlarna har lagt fram och enligt Thomas Bengtsson kan konflikten bli långvarig.

Under tiden påverkas främst Skärgårdstrafiken, men även i innerstan märks strejken av.

Trafiken för Djurgårdsfärjan och Riddarfjärdslinjen som trafikerar mellan Norr och Söder Mälarstrand är helt avstängd sedan 12 april.

– Det är svårt att sia om vad som händer nu, men strejken kommer att fortsätta. Det är jag tyvärr helt övertygad om. Vad som måste ske är att Sjöbefälsföreningen gör någon sorts förflyttning, de har stått kvar på samma position sedan januari. Vi kan inte kompromissa ihjäl oss, säger Thomas Bengtsson.

– De ställer krav som leder till så stora kostnadsökningar, det går helt enkelt inte.

Lokaltidningen Mitt i har sökt Sjöbefälsföreningen för en kommentar.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.