ANNONS

Bättre bada i söderort – badförbud vid Tantobadet

I förra veckan sattes skyltar som avrådde från bad upp vid Tantobadet av misstag.

Men nu visar nya provsvar att vattnet verkligen är otjänligt.

Skyltar som avråder från bad på det populära strandbadet kommer att sättas upp under dagen.
ANNONS

Badsugna bör inte bege sig till Tantobadet. Färska provsvar visar på otjänligt vatten och kommunen kommer att sätta upp skyltar under dagen som avråder från bad.

– Vi kan inte förbjuda bad, men det är vår skyldighet att informera allmänheten och vi avråder från bad, säger Danuta Persson på miljöförvaltningen.

Det har varit snurrigt värre kring skyltningen vid Tantobadet. I förra veckan sattes skyltar upp om badförbud. Men det var ett misstag. Det visade sig att provsvaren som visade på otjänligt vatten var ett par veckor gamla, och därmed inaktuella.

Skyltarna plockades ner och nya prover togs. Det första visade på tjänligt vatten med anmärkning. Därför togs ett nytt prov i torsdags. Provsvaret som kom på måndagsmorgonen visade på otjänligt vatten.

Under dagen kommer skyltar att sättas upp som avråder från bad. Provsvaret visar på förhöjda halter av koliforma bakterier.

– Om man har hudutslag eller liknande är det inte bra rekommenderat att bada. Och småbarn kan få i sig vatten och därför vill vi uppmärksamma föräldrar på det, säger Danuta Persson.

Hur länge det kommer att vara badförbud beror på vad nästa resultat visar. Nya prover tas på måndagen och provsvaren väntas i slutet av veckan..

Vad de förhöjda bakteriehalterna beror på vet man inte.

– Det kan vara vad som helst. Det är fåglar där och vi har Marievik på andra sidan med båtar överallt. Ibland blir der tillfälliga utsläpp, säger Danuta Persson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.