Bättre hundpark skrämmer bovar

Hundparken i Rålis måste bli bättre enligt ett medborgarförslag. Något som kan skrämma bort brottslingar från parken.

Ett gäng hundägare har gått samman och bildat Kronis Agility Klubb. En hundklubb som vill att jyckarna ska bli mer aktiverade och ha kul.

Därför skriver man i ett medborgarförslag att staden borde bygga en agilitybana, med hinder, i Rålambshovsparkens hundgård nedanför Lindhagensplan.

– Det låter som en jättebra idé, hundar måste stimuleras. Ska man ha rastplatser ska man satsa på dem också, säger Hans Rosenberg, presstalesman på Svenska kennelklubben.

På Kungsholmen och Essingeöarna erbjuder staden sju rastgårdar för hundar. Men i medborgarförslaget pekar man på att stadens syn på hundrastplatser är förlegad och att det inte räcker med en liten grusplan där hunden bara kan springa några varv.

– Rastplatserna i innerstan är ofta fattiga och har till och med blivit mindre och färre. De behöver inte ligga mitt i parken, men inte heller vara leriga och skitiga, säger Hans Rosenberg.

Och det är därför man vill att Rålis hundpark blir större, får hinder, dräneras och får mer belysning så att den kan användas även under kalla månader. Något som Hans Rosenberg välkomnar eftersom hundägarna ofta är ute i vintermörkret och kan skrämma bort brott från Rålis.

– Vi är ett störningsmoment för brottslingar, eftersom vi rör oss ute på konstiga tider. Det bör uppmärksammas. Och det skulle bli fler som kommer till Rålis om rastgården rustas upp.

Kaniner tar över bortglömd park

Kungsholmen Nelly Sachs park mellan Nordenflychtsvägen och Pär Lagerkvists gata, har varit så dåligt skött under sommaren att det långa gräset har blivit ett hem för kaniner som nu förökat sig och blivit ett problem. Det menar en Kungsholmsbo som skrivit till stadsdelsförvaltningen. När det blir kallare och kaninerna söker sig nedåt vägen, blir de ett trafikproblem menar han.

Parkmiljögruppen har nu meddelat stadens skadedjursgrupp och ska även själva se över parkens skick.

Kungsholmen I lördags ordnade bokförlaget Författares Bokmaskin ”Poesi på en dag” för tionde gången. Poeter från hela staden kom till förlagets lokaler på Kungsholmen för att lämna in en dikt, vilken under dagen trycktes i en bok. På kvällen lästes det högt ur den färska samlingsboken.

– Det finns så lite utrymme för poesi på många förlag, därför ordnar vi den här dagen, säger Ann Svenske på Författares Bokmaskin.

Det låter som en jättebra idé, hundar måste stimuleras.

Stadens poeter fyllde en bok med sina verk