ANNONS

”Bättre för konstnärerna om vi säljer”

Deshira Flankör (M) svarar på kritiken kring planerna på försäljning av Porslinsfabriken.
Deshira Flankör (M) svarar på kritiken kring planerna på försäljning av Porslinsfabriken.
Under onsdagen demonstrerade missnöjda konstnärer och Värmdöbor mot den planerade försäljningen av Porslinsfabrikens Dekorhus. Nu svarar Deshira Flankör (M) på kritiken och ger sin syn på planerna.
– Det kommer att bli bra för konstnärerna, säger hon.
ANNONS

Keramikverksamheten i Gustavsberg har en lång tradition och Värmdöalliansens planer på att sälja Dekorhuset har skapat starka reaktioner bland Värmdöbor och konstnärerna som bedriver verksamhet i lokalerna. Under onsdagen demonstrerade hundratals och politikerna beslutade att skjuta frågan på framtiden.  Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande, anser dock att en försäljning vore bra.

– Missnöjet finns bland en del, men det måste också vägas mot annat som vi behöver göra i fastigheten. En försäljning av Dekorhuset skulle vara bra för konstnärerna eftersom de 100 miljoner som vi skulle behöva investera direkt skulle ge dem en fördubblad hyra, säger hon.

 

Enligt uppgifter till Mitt i är en av de potentiella köparna ett fastighetsbolag, något som Deshira Flankör bekräftar.

– Det har anmälts intresse och det är ett fastighetsbolag som förvaltar kulturfastigheter, säger hon.

Kan det innebära att fastighetsbolaget kan komma att göra bostäder av Dekorhuset?

– Vår intention är att, när vi kommer till ett sådant läge att sälja, tänker vi ställa vissa kriterier som ger en bättre försäkring för verksamheten att kunna vara kvar, säger Deshira Flankör.

ANNONS

ANNONS