Bea Malecki hoppas på ny fullträff på VM

Fullträff! Bea Malecki får in en välriktad spark i en match i thaiboxning. Nu satsar hon på VM-medalj. Bor på Kungsholmen från Tullinge.
Fullträff! Bea Malecki får in en välriktad spark i en match i thaiboxning. Nu satsar hon på VM-medalj.
Bea Malecki är laddad.
Bea Malecki är laddad.
Den 24-åriga Tullingebon Beata "Bea" Malecki är optimist inför VM i thaiboxning.

– Jag är redo och siktar absolut på medalj.

VM i thaiboxning avgörs i Jönköping med start på torsdag. Sverige har flera medaljhopp, och ett av dem är 24-åriga Beata ”Bea” Malecki från Tullinge som tävlar i minus 67-kilosklassen.

– Jag är absolut redo för att ta medalj. Men jag vill inte snacka upp mina chanser för mycket, då kanske jag får käka upp det. Och jag vet inte vilka jag kommer att möta.

Bea Malecki har redan bevisat att hon kan mäta sig med de bästa och har både VM-, EM-, och SM-guld på meritlistan. Hon går ofta på offensiven i matcherna, åtminstone efter ett tag.

– Jag fajtas med hjärtat. För att komma igång behöver jag ta emot en smäll för att vakna, då tänker jag att nu jävlar är det på riktigt!

Bea Malecki mäter 178 centimeter och har därmed bra räckvidd.

– Det är absolut en fördel att vara lång i thaiboxning om jag utnyttjar det på rätt sätt. Fast med långa ben kan man ju också vara som Bambi på hal is.

Bea Malecki säger att thaiboxning betyder en hel del för henne, men en annan sport lockar minst lika mycket. Sedan förra sommaren tränar hon för att bli riktigt bra i MMA (mixed martial arts), den spektakulära kampsporten med sparkar, slag, kast och mattkamp.

– Om jag skapar mig ett namn i thaiboxning kan jag få chansen att gå proffsmatcher i UFC (Ultimate Fighting Championship). Jag måste först kunna behärska alla tekniker och har börjat träna brasiliansk jiu-jitsu.