Min lokala hjälte

Bebisar ska hjälpa till med svenskan

Så här såg det ut när Svenska med baby startade i Flemingsberg.
Så här såg det ut när Svenska med baby startade i Flemingsberg.
Ta med dig bebisen och få chans att bättra på svenskan. Eller möt föräldrar i samma situation, men med helt andra erfarenheter. Det är idén med "Svenska med baby" och snart kommer konceptet till Järfälla.

I dag finns det få naturliga mötesplatser där nya svenskar kan träffa folk som redan bor i landet. Men det vill ”Svenska med baby” ändra på.

Idén är att föräldralediga får chans att mötas tillsammans med sina barn för att bygga broar, knyta kontakter och öva språket. Snart hålls den första träffen i Järfälla.

– Det är spännande att vara med och starta upp verksamheten. Allt som gör att människor får möjlighet att mötas är bra för kommunen. Biblioteket ser fram emot att sprida läsglädje i gruppen med hjälp av böcker på många språk, säger Katarina Forsberg, i ett pressmeddelande, bibliotekarie på Jakobsbergs bibliotek och medarrangör.

Den 21 oktober hålls den första träffen på Öppna försklan Myran, vid Aspnässkolan på Birgittavägen 21, i Jakoberbg, mellan klockan 13 och 14. Det är gratis och ingen föranmälan krävs.

LÄS MER: Svenska med baby har funnits sedan 2012

Fakta

Finns över hela landet

  • Svenska med baby startade i slutet av 2012 i Stockholm.
  • I dag finns 27 Svenska med baby-grupper spridda i 19 kommuner.
  • Syftet är att bidra till ett mer öppet och inkluderande samhälle.
  • Svenska med baby är en del av föreningen Internationella Bekantskaper och är partner i Axfoundations satsning Öppna Dörren.