Bedragare utgav sig för att vara poliser

Polisen i Huddinge varnar för bedragare.
Polisen i Huddinge varnar för äldrebedragare.
Ett äldre par i Sörskogen fick under måndagen besök av två män som utgav sig för att vara poliser.
Bedragarna försökte övertala paret att föra över pengar till ett konto – men banken slog larm.
Nu varnar Huddingepolisen för vårbedrägerierna.

Våren är här och med den kommer också de kringresande bedragarna. Nu går Huddingepolisen ut med en varning på sin Facebooksida med anledning av en händelse i måndags, där ett äldre par i Sörskogen fick påhälsning av två män i 30-årsåldern.

Männen ska ha utgett sig för att vara poliser som skulle hjälpa paret att få tillbaka pengar de blivit lurade på vid en kontakt med hantverkare för ett par år sedan. Pengarna skulle först föras över till ett speciellt konto, för att paret sedan skulle kunna få ett större belopp än de tidigare blivit av med.

Bedragarna, som pratade engelska, lyckades få paret att bege sig till banken. Men anställda reagerade och slog larm till polisen.

”Polisen ber förstås aldrig någon att föra över pengar till någon annan, men det är svårt för äldre personer att stå emot dessa bedragare duperande samtal”, skriver Huddingepolisen på Facebook.

En anmälan om försök till bedrägeri samt föregivande av allmän ställning är upprättad.

Polisen: Prata med era anhöriga

Polisen uppmanar nu människor att prata med sina äldre anhöriga om bedrägerierna. Om personer knackar på och utger sig för att komma från ett företag eller myndighet bör man alltid kontrollera deras legitimation.

Polisen avråder också från att anlita hantverkare som knackar på dörren, samt hjälpas åt att hålla koll på okända personer i grannskapet.

”Prata med den äldre om vilka tjänster de har beställt och säkerställ att det finns skriftliga avtal om vad som ska uträttas och vad man ska betala och när, samt att hantverkaren jobbar på ett företag med F-skattsedel”, skriver polisen i Huddinge.