ANNONS

Bedragare utreds för ännu fler brott

Den Lidingöbo som dömts för att ha lurat unga kvinnor på flera hundra tusen kronor har dragit tillbaka sin överklagan. Sam­tidigt utreds han för fler ­grova bedrägerier.
ANNONS

Mitt i Lidingö Tidning berättade i våras att en Lidingöbo dömts för grovt bedrägeri till ett och ett halvt års fängelse efter att ha lurat bland annat fyra unga kvinnor att teckna mobilabonnemang och ge honom telefonerna.

Han ska även ha sagt till dem att de inte skulle behöva betala räkningarna eftersom han hade en kontakt som kunde ta bort abonnemangen ur operatörernas system. I stället har de fyra kvinnorna nu skulder på sammanlagt nästan en halv miljon kronor.

Lidingöbon överklagade domen till hovrätten eftersom han menade att kvinnorna borde ha förstått vad de gjorde. Nu har han dock dragit tillbaka sin överklagan och därmed gäller tingsrättens dom.

Samtidigt har han anmälts för ytterligare flera fall av grovt bedrägeri. En ung kvinna menar att hon lurats att plocka ut fyra telefoner att ge till mannen. Bedrägerierna ska ha skett efter att domen fallit och det var kvinnans mamma som anmälde det som hänt:

– Två av teleoperatörerna har gått med på att avsluta abonnemangen efter att jag ringt och förklarat vad som hänt så vi har ju haft tur trots allt. Det känns skönt att han är dömd nu men vi kommer att gå vidare med det här, säger hon.

Lidingöbon häktades för de senare bedrägerierna i juni men häktningen hävdes efter att han tagit tillbaka sin överklagan.

Åklagare Mattias Björk, som även höll i det första åtalet, hoppas kunna väcka åtal för de senare bedrägerierna under början på hösten.

– Han satt ju häktad en tid eftersom det fanns en risk för att han skulle begå flera brott. Men eftersom han tog tillbaka sin överklagan så hävdes häktningen i och med att han började avtjäna sitt straff, säger han.

Eftersom Lidingöbon nu är frihetsberövad finns det heller ingen tidsgräns för när förundersökningen ska vara klar.

ANNONS

– Det går lite långsammare nu under sommaren men förundersökningen pågår. Det har kommit in anmälningar mot honom men jag kan inte säga hur många, säger Mattias Björk.

Mitt i Lidingö Tidning har sökt Lidingöbons advokat, dock utan framgång.

Det känns skönt att han är dömd nu men vi kommer att gå vidare med det här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.