ANNONS

Bedräglig färdtjänst lurade äldre

ANNONS

Falska poliser, mattförsäljare och barnbarn som vill låna pengar. Bedragare som är ute efter att lura äldre personer hittar ständigt nya sätt att komma åt sina tilltänkta offer.

Nu har Väster ortspolisen upptäckt ytterligare en form av bedrägeri mot äldre.

Flera personer som beställt färdtjänst från sjukhuset har blivit lurade att åka med i taxibilar som stått och väntat utanför.

Bedragarna har utgett sig för att tillhöra färdtjänsten, men sagt att bilens dator var trasig och krävt att kunderna ska betala resan kontant – mot ett löfte om att de ska få tillbaka pengarna i efterhand om de kontaktar färdtjänsten.

Trots att en färdtjänstresa inte ska kosta mer än 70 kronor har många lurats att betala mellan 600 och 750 kronor, enligt polisen.

Inom loppet av tre dagar blev färdtjänsten kontaktade av 15 personer som råkat ut för detta i västerortsområdet.

I två fall hade bedragarna dessutom behållit kundernas färdtjänstkort.

– Det är en enorm brist på empati och en råhet att ge sig på dessa gamla människor som är tämligen rättslösa, säger Diana Sundin på Västerortspolisen.

Polisen varnar nu för färdtjänstbedragarna och uppmanar alla som reser med färdtjänst att skriva upp vilket taxibolag som kör, och numret på chaufförens legitimation som ska sitta synlig i bilen.

ANNONS

– Titta på hur personen ser ut, så vi kan ta fram ett signalement. Hinner man är det bra att ta registreringsnumret på bilen, säger Diana Sundin.

Titta på hur personen ser ut, så vi kan ta fram ett signalement.Diana Sundin Västerortspolisen