”Bedrövligt” efter soliga badhelger

Flera klagomål har kommit in om skräp vid Farsta strandbad.  Läsarbild
Flera klagomål har kommit in om skräp vid Farsta strandbad. Läsarbild
Överfulla papperskorgar och högar av skräp på marken – efter en helg med kanonväder kan Farsta strandbad liknas vid en soptipp.

Nu lovar förvaltningen extra tillsyn av badet vid fint väder.

– Att de ska skräpa ner så mycket, nu när det har blivit så fint. Det är jätteskräpigt varenda dag man är där, säger en kvinna som är trött på alla sopor.

Första helgen i juli strålade solen och många besökte Farsta strandbad för att finna svalka.

När Mats Westling på Farsta stadsdelsförvaltning kom till jobbet på måndag morgon hade det redan kommit in flera klago­mål om skräp.

– På söndagen såg det bedrövligt ut rent ut sagt. Sophanteringen kunde väl inte svälja det, misstänker jag. Sedan hade fåglarna dragit runt skräpet under natten. Men de var där och röjde upp det på måndag morgon, säger han.

Mats Westling tror inte problemet beror på att det finns för få papperskorgar.

– Nej, det handlar även om att folk inte sköter sig. Man slänger skiten utanför papperskorgen om den är full och orkar inte gå till nästa. Det finns en container en bit upp, men den används knappt, säger han.

Han tycker inte att det har kommit in många klagomål i sommar, utan menar att klagomålen främst kom under helgen med fint väder.

Hur ska ni hantera det i framtiden, om det blir fint väder?

– Vi sätter mer press på Svevia som sköter sophanteringen och röjer upp. De får vara där och titta mer frekvent och sköta om det.

Man slänger skiten utanför papperskorgen om den är full.

Tre personer försökte stjäla väska från kvinna

Farsta Förra lördagseftermiddagen vid 16-tiden försökte tre personer en kvinna och två män stjäla en väska från en kvinna i 45-årsåldern på Farstaplan.

– En gick fram och frågade henne om vägen till bussen, så knuffade en annan till henne bakifrån. Samtidigt försökte den tredje ta hennes väska, men de lyckades inte, säger Niklas Stark vid Farstapolisen.

En anmälan om försök till stöld har skrivits.