ANNONS

Nu begärs skyddsjakt på vargen i Riala

En varg.
Bilden föreställer en annan varg.
Det är sedan vargen i Riala blivit för närgången och orsakat skada på egendom, som en person lämnat in en begäran om skyddsjakt till Länsstyrelsen.
ANNONS

En hund försvann från en tomt i går morse i Riala-reviret ungefär samtidigt som varg siktats i området. Med hjälp av två rovdjursutbildade hundar spårades vargen.

– Efter ett längre spårarbete kunde vi konstatera att hunden var död, säger Mikael Fransson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.

Nu uppmanas djurägare att ha sina hundar kopplade samt att se över sina stängsel eftersom vargen blir allt mer orädd för att närma sig bebyggelse.

När vargen börjar påverka näringsverksamhet och egendom kan det bli tal om att avlägsna den.

– Vi har fått in en begäran om att vi ska utföra skyddsjakt i Riala och den begäran ska hanteras skyndsamt, säger Arne Söderberg vid länsstyrelsen.

I anmälan går att lösa:

”Vi vågar inte längre låta barnen leka på tomten och naturligtvis inte gå på promenad med hund.
Vid ett tillfälle nyligen blev en hund vargmat när en dam var på promenad. Imorse var vargen inne på en inhägnad tomt med två hundar i Åsättra. Vargen lämnade platsen först efter att hundägaren gick in med sina hundar. Hon filmade den på nära håll och den visar upp ett mycket oskyggt beteende.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.