ANNONS

Begränsad Kårstalinjetrafik från nystarten

Fortfarande ett spår på Kårstasträckan.
Fortfarande ett spår på Kårstasträckan.
Nu öppnar Kårstalinjen på Roslagsbanan igen. Men trafiken kommer att vara begränsad fram till december.
ANNONS

Sedan den 7 januari i år har Roslagsbanans Kårstalinje varit avstängd. Nu ska sträckas börja trafikeras igen men med begränsad trafik fram till den 9 december. Anledningen till den begränsade trafiken är att det fortfarande bara finns ett spår förbi Roslags Näsby.

Tågen till Kårsta kommer endast att gå en gång per timme. Till Lindholmen kommer det gå två tåg i timmen och till Ormsta normalt fyra gånger per timme. Under rusningstid ska tågen gå något oftare till Lindholmen och Kårsta.

När Österskärslinjen har öppnat ska bygget av dubbelspåret vara klart och snabbtågen kan börja trafikera sträckan igen. Då kommer trafiken att gå med sex avgångar i timmen från Ormsta.

Vägbommarna avgör

– Det här var den bästa lösningen som vi kan ta fram i det här konceptet. Det blir en omfattande ombyggnad i Roslags Näsby, säger Lars-Henrik Larsson som är trafikplaneringschef för lokalbanorna på Arriva.

Anledningen till att det blir färre tåg till Vallentuna är att det är enkelspårigt och bommarna längs spåren måste tas ner för varje tåg.

– Om det tar 3 minuter för varje tillfälle bommarna går ner skulle trafiken stoppas upp under 48 minuter varje timme vilket skulle försena både busstrafik och biltrafik, säger Lars-Henrik Larsson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.