Får behålla hittat armband värt halv miljon

Armbandet hittades på Grand Hotel.
Armbandet hittades på Grand Hotel.
En person som hittade ett diamantarmband vid Grand Hotel får behålla dyrgripen – trots att många bluffmakare ville åt det.

Vad skulle du göra om du hittade ett diamantarmband värt en halv miljon? Den person som gjorde just detta i maj vid Grand Hotel lämnade in ädelstenarna till polisen. Och nu får hen behålla armbandet rapporterar Dagens Nyheter.

– Vi försökte efterforska den rättmätige ägaren på alla sätt som vi kan, men det gick inte så armbandet lämnades ut i fredags eftermiddag till upphittaren, säger Magnus Alensand, gruppchef vid kansliet för polisområde City till DN.

Men det var faktiskt många som försökte roffa åt sig armbandet genom att kontakta polisen sedan en efterlysning gjorts via sociala medier. Men polisen kunde avskriva alla lyckosökare.

– Det var en hel del som hörde av sig som hade förlorat armband. Jag känner till ett 50-tal, men vi kunde ganska snabbt avskriva dem. De som vi hade kontakt med beskrev ju inte alls armbandet som var upphittat, säger Magnus Alensand till DN.