Behöver Kista en skyskrapa till?

Idéskiss över Kista Playce. Illustration: Wingårdhs
Idéskiss över Kista Playce. Illustration: Wingårdhs
En skyskrapa på 44 våningar planeras i Kista. Bostadshuset blir i så fall 160 meter högt, vilket slår både Kista torn och Victoria Tower.
Mitt i frågade några Kistabor om vad de tycker om de skyhöga planerna.

Playce AB vill bygga en bostadsskrapa med 44 våningar, ett hotelltorn med 24 våningar och Nordens största padelanläggning vid E4:an i Kista.

Om projektet blir av kommer den nya bostadsskrapan att konkurrera ut Kista torn som den högsta bostadsbyggnaden i Stockholm. Kista torn har en höjd på 120 meter med 35 bostadsvåningar.

Intill skyskraporna planeras även för Nordens största padelanläggning med 16 padelbanor och 4-6 tennisbanor.

Tycker du att Kista behöver ytterligare en skyskrapa?

Farzane Alawi, Kista
Det vore roligt om Kista planerades lite mer som New York, det känns om att det är rätt plats för det. Jag skulle gärna bo högst upp, det lär ju bli en häftigt utsikt.
Ken Pang, Kista
Tycker det är bra att de bygger bostäder, och att man bygger på höjden. Jag är från Hongkong och där är det vanligt med 30-våningshus. Men 44 våningar blir högt – jag är höjdrädd men skulle ändå kunna tänka mig att bo högst upp. Misstänker att det blir höga hyror dock, som det alltid blir när de bygger nytt.
Bibbi Söderström, Kista
Jag inte om att de bygger fler höghus. Jag tycker man ska värna om miljön som finns här med Järvafältet. Bygger man skyskrapor förstör man idyllen, och vi behöver den.