ANNONS

Karta: Alla 111 bekräftade skjutningar

Polisen säkrar spår för att bekräfta en skottlossning i Fisksätra i september.
Polisen säkrar spår för att bekräfta en skottlossning i Fisksätra i september.
Det har skett minst 111 skottlossningar i Stockholms län under 2017. Detta enligt polisens register över så kallade bekräftade skottlossningar.
Mitt i har sammanställt dem.
ANNONS

För några år sedan sköt de kriminella varandra i benet som en varning. Nu skjuter de för att döda.

– Ofta är det många skott och man skjuter på ställen i kroppen där man inte klarar sig och som är svåra att skydda, säger Manne Jönsson, chef för grova brott i polisområde Syd.

I år har det dödliga våldet nått nya rekordsiffror i Stockholm.

111 skottlossningar. 54 skjutna. 18 döda.

– Det är många samverkande faktorer; vapentillgången, ökad konkurrens om narkotikamarknaden och en större likgiltighet, säger Manne Jönsson.

I en serie artiklar belyser Lokaltidningen Mitt i dödsskjutningarna. I dag publicerar vi alla 111 skottlossningar placerade på Stockholmskartan.


Skottlossningar i Stockholm 2017

Bekräftade skottlossningar mellan 1 januari och 15 november. Röd = skjutning med dödlig utgång. Gul = skjutning utan dödlig utgång.

Källa: Polisen


Kartan visar av polisen bekräftade skottlossningar i Stockholms län mellan den 1 januari 2017 och den 15 november 2017. Sedan den 15 november har fler skottlossningar inträffat i länet.

Utöver skottlossningarna på kartan har polisen nu bekräftat en ytterligare dödsskjutning inom perioden. Den 14 november hittades två män döda i Upplands Väsby. Den första i ett förråd och den andra i en villa. Nu uppger polisen att båda männen skjutits till döds.

 

Den 20 november sköts en man till döds i Mariehäll. Den 2 december skottskadades en man i Rågsved. Mannen hade skjutits i benet och foten, men var inte livshotande skadad.

I en tidigare version av artikeln uppgavs att 17 personer skjutits till döds mellan den 1 januari 2017 fram tills nu. I dag, den 18 december, har polisen bekräftat för Mitt i att ytterligare en person skjutits till döds, den 14 november i Upplands Väsby.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.