ANNONS

Mycket festande på Södermalm trots corona enligt polisen

Viktor Adolphson säger att det varit många berusade människor utanför krogarna på Södermalm den senaste tiden.
Många stannar hemma i coronatider, men inte alla. Polisen på Södermalm menar att det hängt mycket folk utanför krogarna de senaste nätterna.
– I helgen märkte jag ingen större effekt av coronaviruset, säger Viktor Adolphson, områdespolis.
ANNONS

Under fredagsmorgonen skrev Viktor Adolphson, som ligger bakom Twitterkontot YB Södermalm, att det varit ”full baluns på krogar och gator” de senaste två nätterna.

Till Mitt i Södermalm säger han att det främst har varit mycket folk utanför krogarna.

– De poliser som jobbat har haft uppfattningen att det varit många berusade människor ute på gatorna, utanför krogarna, säger han.

Det är inte så att det varit fler brott än vanligt, enligt honom, utan det är främst fyllerier som polisen behövt ta hand om.

Tycker du det är förvånande att så många är ute med tanke på coronaviruset?

– I helgen märkte jag ingen större effekt av coronaviruset. Det senaste nätterna har jag inte sett med egna ögon. Men som yttre befäl har man sett det mesta, så jag vet inte om förvånad är rätt ord.

Bättre att folk är utomhus

Viktor Adolphson förklarar att han har fått frågan under dagen hur det sett ut inne på krogarna.

– De poliser som jobbat har inte fått anledning att gå in på en massa krogarna, utan det de har sagt att det varit mycket folk utanför krogarna.

Han förklarar att det inte är Polisen som ska hålla koll på om det är för mycket folk på krogarna, eller om krogarna följer nya restriktionerna om enbart bordservering. Han reflekterar över om inte mängden berusade människor utanför krogarna kan vara en effekt av att krogarna ser till att inte låta det bli för fullt inomhus.

– Min spontana uppfattning är att det kanske ändå är bättre att folk står utomhus än att alla trängs inomhus kring barerna, säger han.

ANNONS

Inte skolungdomar som är problemet

Det är inte skolungdomar som är ute och hänger, enligt Viktor Adolphson. Han förklarar att poliserna som arbetat de senaste dagarna inte vill lasta gymnasieelever för situationen med berusade människor på gatorna.

– Från det jag har sett och hört så är det vuxna människor som velat gå ut och ta en öl, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.