Hallå där, berätta hur du fångade guldbilden!

Bild från guldkuppen i Täby på bilen som gärningsmännen använde för att trycka in butiksfronten och i nederkant en inlagd porträttbild på fotografen Alexandar Vujadinovic
Alexandar Vujadinovic om sin nyhetsbild efter kuppen mot guldbutiken i Täby.
Hobbyfotografen Alexandar Vujadinovic berättar om hur han tog den dramatiska nyhetsbilden strax efter stöldkuppen mot guldbutiken i Täby.

Berätta om hur du fångade den dramatiska nyhetsbilden från guldkuppen, som har publicerats flera gånger på mitti.se och i papperstidningen Mitt i Täby? 

– Jag kom dit efter det hände och tog bild på den kraschade bilen. När jag kom dit var det avspärrat och 2-3 poliser stod och vaktade. Det var också andra som var nyfikna som stod där och tittade på den kraschade butiksfronten och det såg ganska dramatiskt ut.

– Jag var inte innanför avspärrningar. Man ser plastbandet i bilden. Jag stod en bit ifrån och fotade men hade en bra lins och jag tror inte polisen lade märket till mig.

Hur fick du så snabbt nys om att något stort hade hänt i centrum? 

– Mina föräldrar sa att de sett att det var massor av polisbilar på Biblioteksgatan. Då hämtade jag min kamera och satte på en bra lins och sprang nästan på väg dit. Jag tänkte att det kanske vara något intressant att fota. Jag fotar mycket på fritiden.

Brukar du fota den här typen av dramatiska nyhetshändelser? 

– Nej, det är mest naturfoton, fåglar och sådant. Det här är väldigt annorlunda mot vad jag brukar fota.

Vad är favoritobjektet, kanske siktar du nu på att med kameran fånga vargen som synts i Danderyd? 

– Jag har inget särskilt tema, men tycker om att gå ut i naturen. Jag är ingen professionell fotograf. Det farligast djur jag har sett i Täby är en räv i centrum.

Till sist, tack för att du skickade in din nyhetsbild till Lokaltidningen Mitt i Täby.

– Det roligast var att bilden blev publicerad.


LÄS MER: Rånade guldbutik – voltade med flyktbilen

LÄS MER: Misstänkt guldtjuv avled i olyckan

LÄS MER: Åklagare utreder om fel begicks vid rånarjakt

LÄS MER: Två misstänkta häktade för guldkuppen


Har du också tagit en bra nyhetsbild? Tveka inte att skicka in din nyhetsbild till mitti.se – så snart som möjligt. Mitt i Täby vill ha din hjälp att rapportera om vad som händer lokalt – när vi inte själva kan vara på plats. Men det är viktigt att inte störa polisens eller räddningstjänstens arbete i jakten på en nyhetsbild.

Du kan förstås också alltid tipsa om nyheter via mejl om du ser eller hört något, men inte har bild.

Och även du som har tagit gulligaste bilden på din hund är välkommen att mejla in den. Eller om du har häftigaste bilden från dotterns avgörande fotbollsmatch.

Fakta

Alexandar Vujadinovic

Ålder: 28 år

Bor: Täby.

Yrke: Programmerare

Intressen: Fotografering, gärna i naturen. Spela gitarr. Resa.