Barn berättar om sitt Skärholmen i centrum

t-banestation
Skärmen i går , i dag och nästa vecka är temat för Läslovsfestivalen.
Imorgon kommer Läsrörelsen till Skärholmen centrum. Då får alla barn som vill berätta om sin ort – om sina minnen, om nuet och om vad de hoppas ska hända här i framtiden.
Det finns också chans att vara med i en film.

Imorgon har barn mellan 9 och 12 år chansen att berätta om vad de tycker om Skärholmen – om sina minnen, om hur de tycker att tillvaron är nu och om sina önskningar om framtiden.

Det kan de göra under Läslovsfestivalen som pågår klockan 11–16 i Skärholmen centrum, nära biblioteket. De kan både skriva och rita sina erfarenheter och historier. Dessutom har de chans att vara med i en film som ska visas för politiker och att kliva upp på scenen och läsa poesi. Den som funderar på att bli författare kan också få tips om det.

På plats finns bland andra författaren och serietecknaren Johan Unenge,  författaren Magnus Ljunggren och konstnären och scenografen Tor Svae.

Syftet med Läslovsfestivalen är att uppmuntra barns och ungdomar till ett lustfyllt berättande. Arrangör är den ideella föreningen Läsrörelsen, som bland annat samarbetat med bokförlag, bokhandlar, bibliotek och kulturinstitutioner för att genomföra festivalen.

Fakta

Detta händer under Läslovsfestivalen

Läslovsfestivalen pågår klockan 11–16, i SKHLM nära biblioteket, den 31 oktober.

11.00 Skärholmen igår
11.30 Skärholmen idag
12.00 Skärholmen nästa vecka
12.30 Så blir du författare, allt du behöver veta
13.00 Fiska en Pixi
13.30 Mitt bästa boktips
14.00 Skärholmen igår
14.30 Skärholmen idag
15.00 Skärholmen nästa vecka
15.30 Dikta med mick på scen

Källa: Läsrörelsen