ANNONS

Berättarministeriet uppmuntrar till skärmtid – med läsning

En bok i fysisk form.
En bok i fysisk form.
Berättarministeriet vill uppmuntra barn att läsa böcker i sommar.

De har tagit fram en app med massor av bra barnböcker - som dessutom ska hjälpa till att reglera hur barnen använder skärmtiden.
ANNONS

Snart stundar sommarlovet och en lång ledighet för skolbarnen i Järvaområdet.

På Berättarministeriet i Husby, som ligger intill biblioteket, kommer många barn varje dag för att få inspiration till att läsa och skriva.

– Vi vill att barnen ska fortsätta att läsa under lovet och har därför skapat Läs upp – en kostnadsfri app, som ska ge sommarläsning till alla barn, säger Malina Abrahamsson program- och volontärkoordinator på Berättarministeriet.

Appen Läs upp är ett skärmlås som låser surfplattor. För att låsa upp måste barnen läsa ett kapitel ur någon av barnböckerna som finns i appen och sedan svara på en enkel läsförståelsefråga.

– Det är inte skärmtiden i sig som är problemet, det är vad barnen gör framför skärmen. Vi har tagit gram Läs upp därför att föräldrar och lärare behöver digitala verktyg för att motivera och främja barns inlärning och kreativitet. Vi hoppas att Läs upp kan vara till hjälp i dag och även inspirera till framtida innovationer, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

Appen är framtagen i samarbete med flera bokförlag, och bland titlarna finns bland annat LasseMajas Detektivbyrå, Tsatsiki och Galna gatan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.