ANNONS

Extra beredskap efter ungdomsstök i Danderyd

Anders "Arne" Arnstigen är fältassistent i Danderyd och jobbar på Fribergagården.
Anders "Arne" Arnstigen är fältassistent i Danderyd och jobbar på Fribergagården.
Fältarna i Danderyd kallar till extrainsatta föräldravandringar efter ungdomsfester och eldningar. Polisen håller ett extra öga vid Mörby centrum där det har varit stökigt.
– Det händer lite väl mycket nu, säger fältassistent Arne Arnstigen.
ANNONS

Just nu är ungdomssituationen i Danderyd oroligare än normalt.

– Det har varit oroligt på Fribergagården ochs kring Mörby centrum. Äldre ungdomar har kommit från andra områden och stökat, varit högljudda och bråkat om ingenting. Det är inget brott som skett, utan ordningsstörning, säger Boxiao Pan, som jobbar på ungdomsgruppen i lokalpolisområde Täby.

Sex extrainsatta föräldravandringar

Fältarna Danderyd tillsammans med kommunens fritidsgårdschef och rektorer på tre skolor har kallat till extrainsatta föräldravandringar på fredag och lördag kommande helg och ytterligare två helger fram till Lucia.

Det är även våra egna ungdomar som stökar

Arne Arnstigen, fältassistent

– Det händer lite väl mycket nu. Vi hinner inte med. Det har varit mycket hemmafester, flera eldningar och det här stöket vid Mörby centrum. De här ungdomarna som kommer utifrån de är jättetrevliga, men det händer saker när de kommer ihop i gäng. Det är även våra egna ungdomar som stökar, säger fältassistent Arne Arnstigen.

ett brev som gått ut till föräldrar efterlyser man föräldrar som kan rycka in för att öka tryggheten runt om i hela Danderyd.

– Vi behöver fler folk ute, framförallt föräldrar. Vi vet att det blir lugnare då. Och vi behöver finnas i alla kommundelar.

ANNONS

Polisen håller ett extra öga

Poliserna som jobbar i helgen är framförallt beredda på att det kan bli konfrontationer kring Mörby centrum.

– Vi har flaggat för att det är oroligt så att patrullerna som är ute i helgen ska hålla ett extra öga och sväng fä förbi där när dom kan, säger han.