ANNONS

Bergshamrapartiet och Alliansen är överens

Solna stad
Det finns nu en majoritet för Alliansens budget.
Alliansen och Bergshamrapartiet har slutit överenskommelse om budgeten för 2018 – här är frågorna som prioriteras.
ANNONS

När Alliansen lägger fram sin budget för 2018 kommer Bergshamrapartiet att stödja den. Det meddelar partierna i ett pressmeddelande idag, tisdag. I och med överenskommelsen kommer förslaget att stödjas av minst 31 av fullmäktiges 61 ledamöter och därmed ha majoritet.

I överenskommelsen mellan Bergshamrapartiet och Solnas allianspartier finns fyra särskilt prioriterade områden för Bergshamra:

  • Kommunstyrelsen får i uppdrag att i samarbete med Stockholms stad, Statens Fastighetsverk och Länsstyrelsen fortsätta arbetet med att etablera en gång- och cykelbro över Ålkistan.
  • Kommunstyrelsen får i uppdrag att utreda och vidta åtgärder för att binda samman södra och norra Bergshamra och minska miljöstörningarna från Bergshamravägen med utgångspunkt i den överdäckningsutredning som har genomförts under 2016 och 2017.
  • Kommunstyrelsen får i uppdrag att i samarbete med berörda nämnder ta fram ett förslag för hur Björnstigen kan göras till en mer trivsam och funktionell gata.
  • Kommunstyrelsen får i uppdrag att i samarbete med Stockholms stad och Sundbybergs stad, färdigställa en plan för att förbättra vattenkvaliteten i Brunnsviken.

Tidigare överenskommelser fruktsamma

Bergshamrapartiet och Alliansen har varit överens tidigare, vilket har visat sig fruktsamt för Bergshamra. Inför budgeten 2016 kom man överens om flera frågor som skulle prioriteras, som idag blivit verklighet. Bland annat har en ny plan för trygghetsboende 70+ i Bergshamra gått ut på samråd samt öppettiderna för Svedenbadet förlängts.

I den budgetöverenskommelsen ingick även planer på att utveckla Bergshamraskolan, vilket ledde fram till ett förslag om privatisering, där Raoul Wallenbergskolorna föreslogs ta över. Det föll dock inte i god jord och planerna avskrevs i vintras.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.