ANNONS

Berusad man bröt sig in i sitt hem – åtalas

Mannen åtalas i Attunda tingsrätt.
Mannen åtalas i Attunda tingsrätt.
En Danderydsman misstänks för att ha misshandlat sin sambo under lång tid – Nu åtalas han för olaga hot och skadegörelse.
ANNONS

En man i 40-årsåldern åtalas för olaga hot och skadegörelse efter en blöt utekväll. Mannen misstänks även för grov kvinnofridskränkning och grov misshandel av sin sambo.

De var i mars förra året som 40-åringen kom hem till sin bostad i Djursholm berusad och slog sönder en glasdörr för att ta sig in. Mannens sambo var rädd för honom då han under flera års tid ska ha misshandlat henne när han är berusad.

I polisförhöret uppger kvinnan att mannen vid ett tillfälle för flera år sedan ska ha sparkat henne i magen när hon var gravid med parets son.

Hotar slå in dörren med en yxa

När mannen tog sig in i lägenheten genom glasdörren låste kvinnan in sig i sovrummet. Då ska han ha hotat att slå in sovrumsdörren med en yxa. Kvinnan ringde polisen som kom till platsen och kunde gripa den berusade mannen.

Mannen fördes till stationen via Danderyds sjukhus då han behövde sys i tummen som skadats när han slog sönder glasdörren med en sten. På sjukhuset uppmättes att han hade 2,22 promille i andedräkten.

Mannen nekar till brott

40-åringen nekar till anklagelserna och menar att det är kvinnan som har försatt honom i dessa situationer och denna kväll hade hon medvetet låst honom ute.

För ett år sedan dömdes mannen för rattfylleri och fick över 20 000 kronor i böter.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.