Besiktning av förskolor: Inga brister hittade

Förskolan Grågåsen i Aspudden har glaspartier, men allt är i sin ordning, enligt Sisab.
Förskolan Grågåsen i Aspudden har glaspartier, men allt är i sin ordning, enligt Sisab.
Efter fallolyckan på förskolan Vasan har 25 andra förskolor och skolor med liknande glaspartier besiktigats.
Inga brister har hittats, enligt skolfastighetsbolaget Sisab.

Den 4-årige pojken föll 3,75 meter ner på asfalten från en trappavsats när en glasskiva i räcket lossnade. Som genom ett mirakel klarade han sig undan allvarliga fysiska skador.

– Han hade änglavakt, har hans mamma sagt.

Efter olyckan skickade skolfastighetsbolaget Sisab ut en besiktningsman för att kolla övriga förskolor och skolor med liknande glaskonstruktioner. Besiktningsmannen skulle kontrollera att allt var korrekt monterat och att rätt glas satt på plats.

25 förskolor och skolor runt om i Stockholms stad fick nyligen besök av besiktningsmannen. I Hägersten-Liljeholmen handlade det om Grågåsens förskola i Aspudden och Luren i Midsommarkransen.

Men allt ska vara i sin ordning, enligt Sisab.

– Vi har fått en muntlig bekräftelse från besiktningsmannen att det inte ska finnas några brister i övriga fastigheter med liknande konstruktion, meddelar Thomas Bergsell, pressansvarig på Sisab i ett mejl.

Som Lokaltidningen Mitt i tidigare rapporterat hade ett tunnare glas satts in i räcket tre dagar före olyckan. Glasmästaren har dock uppgivit att glaset var godkänt att använda i räcket. Detta har inte Sisab kunnat bekräfta.

Fallolyckan på förskolan Vasan utreds av polisen som ett brott med rubriceringen vållande till kroppsskada.