Besked om Ekedalsskolan dröjer

Ekedalsskolan.
Ekedalsskolan.
Först i höst kan barn, föräldrar och lärare få veta vad som händer med den omdebatterade Ekedalsskolan i Gustavsberg. Den långa fördröjningen kritiseras av oppositionen.

I början av maj kom det överraskande beskedet att Alliansen ville lägga ner Ekedalsskolan och istället bygga en ny skola på den så kallade skoltomten i Charlottendal.

Nu har de styrande politikerna kommer att fatta beslut om skolan tidigast i oktober.

Men först vill Alliansen genomföra en enkät där Värmdöborna får svara på vad de vill om skolans framtid. Men den föreslås endast handla om förslaget att bygga en ny skola i Charlottendal och inte om möjligheten att behålla skolan i Ekedal.

”Barn och föräldrar förtjänar svar”

Att beslutet om vad som nu ska hända med Ekedalsskolan ytterligare drar ut på tiden är inte uppskattat av alla, speciellt inte oppositionen. De föreslog en medborgardialog och beslut om skolan före midsommar.
– Det är väldigt olyckligt då barn, föräldrar och lärare förtjänar svar om skolans framtid snarast möjligt, säger oppositionsråd Mikael Lindström (S).

Hanna Thorell, språkrör för Miljöpartiet, håller med.
– Det är viktigt att de som vill tycka till om skolans framtid får möjlighet att göra det. Vi ser dock att det går att genomföra en medborgardialog innan sommaren, säger språkröret Hanna Thorell (MP).

Vill behålla skolan

Själva vill Socialdemokraterna och Miljöpartiet behålla den 130 år gamla skolan och renovera den. De ser även på sikt behovet av ytterligare en skola i Charlottendal.