ANNONS

Nya besked – högre foderkostnader än väntat

upplands-bro ryttarförening
Tess Hedberg med Greyhound och Ebba Makkonen med Vodka.
Nu är alla hästar hemma i stallet i Upplands-Bro igen efter veckor av härlig sommarsemester. Mindre härligt är det med fodersituationen. - Jag väntade mig nästan det, säger stallchef Agneta Dahllöf.
ANNONS

Redan innan sommaren startade Upplands-Bro Ryttarförening en insamling för att få hjälp med de ökade foderkostnaderna.

Då visste ingen hur svårt det skulle bli, och när Mitt i talade med stallchef Agneta Dahllöf förra veckan var läget ännu oklart. 

Då var hästarna på sommarbete och foderleverantörernas löfte om leverans kvarstod.

Nya besked

Under måndagen och tisdagen har hästarna kommit tillbaka till stallet i Upplands-Bro, och ny information har nått Agneta Dahllöf.

– En av våra leverantörer ringde i måndags kväll och sa att de inte kommer kunna leverera foder till det pris vi blivit lovade. Nu vet vi att vi kommer ha ungefär dubbla foderkostnader i år.

Även om beskedet är ett hårt slag mot föreningen, kom det inte helt oväntat.

– Jag förväntade mig nästan det. När vi fick löftet hoppades alla på en bra andra skörd, men nu ser det ju knappt ut att bli någon alls. Kommer det inget regn så växer det ju inte. Det är bara att acceptera.

Planera åtgärder

Nu ska styrelsen träffas och sätta upp en plan. Man vet redan nu att man kommer gå back, och att det kommer behövas åtgärder för att hantera situationen på bästa sätt.

– Vi kommer nog få ge hästarna mindre grovfoder och mer kraftfoder, även om det inte är vad vi vill. Men allt är gissningar. Det är verkligen ett exceptionellt läge just nu.

ANNONS