Nytt besked: Inga modulbostäder i Hjorthagen

Här fanns tidigare planer på att bygga modulbostäder för nyanlända.
Här fanns tidigare planer på att bygga modulbostäder för nyanlända.
Det blir inga modulbostäder för nyanlända i Hjorthagen. Planerna på bostäderna som planerats vid Rådjursstigen dras tillbaka. Det meddelar stadsdelsnämndens ordförande Andrea Ström (M).

I september 2017 meddelade staden att modulbostäder till nyanlända planeras vid Rådjursstigen ner mot Gasverksvägen.

Nu meddelar Andrea Ström (M), ordförande i stadsdelsnämnden, att bostäderna inte blir av.

– I och med beslutet om nya genomgångsbostäderna i Dianagården kommer vi inte gå vidare med modulbostäderna, säger Andrea Ström (M).

Beslut togs efter möte med boende

Beslutet om att slopa planerna på modulbostäder togs efter torsdagskvällens möte på Dianagården i Hjorthagen, där många av de som bor i området förmedlade att de var oroliga över vad förändringarna i området skulle innebära.

– Jag har lyssnat på de boendes synpunkter och delar deras uppfattning att det blir för många nyanlända personer på just denna platsen, säger hon.

Kan det bli modulbostäder på andra platser i Östermalm framöver då?

– Det finns inga sådana planer just nu, säger Andrea Ström (M).

Enligt planen skulle 20-30 familjer, med uppehållstillstånd i Sverige, ha flyttat in i modulbostäderna Hjorthagen. Nu kvarstår endast planerna på nya genomgångsbostäderna i Dianagården.

– Jag vill att Östermalm ska vara med och ta ansvar för integrationen i vår stad. Men jag vill också att situationen i stadsdelen blir bra. Då kan vi inte starta upp flera projekt samtidigt, säger Andrea Ström (M).