ANNONS

Beskedet: Årsta golf får vara kvar på Årstafältet

Årstafältet
Årsta golf kan få vara kvar på Årstafältet.
Årsta golf får vara kvar, meddelar Karin Ernlund (C), nytt borgarråd med ansvar för idrottsfrågor.
Men bara om det inte försenar utbyggnaden av Årstafältet.
ANNONS

Centerpartiet tog strid för att Årsta golf ska vara kvar på Årstafältet, under förra mandatperioden. När den grönblå alliansen nu har tagit över makten tänker man försöka rädda Årsta golf.

– Vi i det nya samarbetet har gjort klart att vi vill behålla Årsta golf. Dock måste det ske inom gällande detaljplan, för det får inte försena det pågående arbetet med utbyggnaden på Årstafältet, säger Karin Ernlund (C), arbetsmarknads- och integrationsborgarråd med ansvar för idrottsfrågor.

Kommer det att gå?

– Socialdemokraterna har hävdat att det inte går, men det är uppenbart att de inte vill ha kvar Årsta golf. Vi har tittat på det redan när vi var i opposition och vi tror och hoppas att det ska gå.

Roger Mogert (S), tidigare stadsbyggnadsborgarråd, har sagt till Mitt i att det skulle kräva att detaljplanen måste rivas upp.

– Vi måste i så fall flytta fotbollsplanen och hitta nya platser till en del av kolonilotterna. Årstafältet blir en del av en växande innerstad, med stadsstruktur runt om. Då är det logiskt att golfen flyttar längre ut, sa Roger Mogert (S) till Mitt i förra hösten.

Strid om golfbanan vid Årstafältet

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.