Ett år sedan dystra beskedet – minns du hyllningen på plattan?

För ett år sedan nåddes Stockholm av beskedet att världs-dj:en Tim "Avicii" Bergling gått bort, endast 28 år gammal.
Nyheten berörde många och dagarna efter hyllades Östermalmssonen stort på hemmaplan när Sergels torg förvandlades till ett dansgolv.

Tusentals människor hade samlats på Sergels torg. Exakt klockan 16.00 tystnade folkmassan i exakt en minut.

Därefter förvandlades Plattan plötsligt till ett dansgolv.

Var du kanske på plats den 21 april 2018 – dagen efter det tragiska beskedet om världs-dj:en och Östermalmssonen Tim ”Avicii” Berglings bortgång?

Då får du en chans att minnas, och om du inte hade möjlighet att närvara: Så var det.

Sergels torg blev ett dansgolv. Foto: Pernilla Fagerström.

Aviciis musik är känd över hela världen och det var genom att spela hans musik som minnesstunden fortlöpte. När låten ”Levels” spelades blev det som en konsert med sträckta armar och hjärtan i luften.

Jag tror inte att han skulle vilja bli hedrad på något annat sätt. Jag tror att han skulle vilja att vi fortsätter att dansa.

Lilo Zeidlitz.

En av de som dansade ikapp med musiken var Lilo Zeidlitsz. Hon kunde inte ta in vad som hänt när hon fick reda på det dagen innan.

– Jag kunde inte tro att det var sant. Jag googlad och googlade för jag trodde inte på det. Till slut fick jag det bekräftat. Det känns overkligt. Vi är jämngamla och då relaterar man till det på ett annat sätt. Det var när de spelade Wake me up som jag förstod att han verkligen är borta, säger hon och fortsätter:

– Det får en att tänka till. Att man ska ta vara på livet och leva det och göra det man gillar.

Lilo Zeidlitz och Maximilian Danielsson hedrade Avicii på Plattan.

Stämningen nere på Plattan är närmast euforisk när alla dansar loss tillsammans.

– Jag tror inte att han skulle vilja bli hedrad på något annat sätt. Jag tror att han skulle vilja att vi fortsätter att dansa, säger Lilo Zeidlitz.