ANNONS

Beslut om höjda p-böter i Solna överklagat

Parkering, Solna
Den 1 januari blev det dyrare att parkera fel i Solna.
Den 1 januari infördes de nya högre felparkeringsavgifterna i Solna.
Men höjningen ska nu prövas i domstol.
"För fluffigt", anser Gustav Lidegran som överklagat stadens beslut.
ANNONS

I november beslutade fullmäktige i Solna om att höja avgifterna för felparkering. Den 1 januari trädde de nya nivåerna i kraft. Den lägsta boten är nu 500 kronor och den högsta 1 200.

Men beslutet att höja ska nu prövas i domstol.

”Strider mot lagen”

Solnabon Gustav Lidegran, som skrivit överklagandet till förvaltningsrätten, anser nämligen att Solnas beslut strider mot lagen. Bland annat lämnar formuleringarna till p-vakten själv att bedöma vilken avgift som ska tas ut i olika situationer av felparkering, menar han.

– Om man parkerat längre än det står på biljetten får vakten gissa om det är 500 eller 750 kronor. Det är för fluffigt och svårtytt. Sen om det bara är obegripligt eller olagligt, det får domstolen avgöra, säger Gustav Lidegran.

I överklagandet listas en rad brister som han menar finns i Solnas beslut.

Att p-avgifterna nyligen avskaffades i Bromma efter en överklagan från en medborgare har inte att göra med Gustav Lidegrans överklagan. Bakgrunden är istället att han är jurist och att han handlade överklagade p-böter under sin tid som tingsnotarie.

– Jag irriterade mig på att kommunerna ofta skriver så dåligt och otydligt. Jag såg att Solna fattat ett nytt beslut om felparkeringsavgifter och eftersom jag bor här och inte får klaga någon annanstans, så bestämde jag mig för att överklaga.

Senast den 24 januari ska Solna stad ha inkommit med svar till förvaltningsrätten. Staden avvaktar domstolens beslut när det gäller att uttala sig om eventuella konsekvenser.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.