ANNONS

Beslut nära i kidnappningsfallet

Åklagaren menar att ett beslut i kidnappningsfallet kan komma inom en till två veckor.
Åklagaren menar att ett beslut i kidnappningsfallet kan komma inom en till två veckor.
Streetrace-fallet fick ett abrupt avbrott i hovrätten. Mitt under förhöret med bilens ägare blev polisens huvudutredares fru överfallen och bakbunden av okända gärningsmän i Alby. Förundersökningsledaren menar att ett beslut i kidnappningsfallet är rimligt inom en till två veckor.
ANNONS

Det var strax innan lunch tisdagen 12 september som poliserna på plats i rättssalen i Svea hovrätt nåddes av uppgifterna.

Okända gärningsmän hade överfallit frun till den utredande polismannen i streetracebils-fallet, bundit henne bakom ryggen och knuffat in henne i hennes egen bil på en gata i Alby.

De lämnade ett budskap: Vi vet vem din man är.

Kvinnan satt kvar bunden i sin bil i 20 minuter innan hon fick hjälp ut, enligt polisanmälan.

Om kopplingen till hovrättsmålet finns så har vi uppenbarligen sett ett våldskapital vi inte sett tidigare från streetracesfären.

Göran Bolinder, chef på trafiksektionen på Stockholmspolisen

Rättegången i hovrätten avbröts direkt.

Ägaren och andra med koppling till bilen plockades in till förhör.

Alla släpptes dock snabbt.

Pernilla Törsleff vid åklagarkammaren i Jönköping är förundersökningsledare i kidnappningsfallet som fick stor uppmärksamhet när det skedde.

ANNONS

– Det finns ingen gripen och ingen misstänkt i dag, men det kan vara rimligt att det kommer ett beslut eller att det hänt något inom en till två veckor. I övrigt har jag inga kommentarer, säger hon.

Göran Bolinder, Stockholmspolisens chef för trafiksektionen, vill inte kommentera kidnappningsfallet, men säger såhär:

– Om kopplingen till hovrättsmålet finns så har vi uppenbarligen sett ett våldskapital vi inte sett tidigare från streetracesfären.

ANNONS