ANNONS

Beslut om busstrafiken står fast

S och Mp:s alternativ till att minska busstrafiken röstades i går ner i trafiknämnden.

Det betyder att Alliansens beslut om nedskärningar på 133 av länets busslinjer står fast.
ANNONS

Trafikförvaltningens förslag att spara in 100 miljoner kronor genom förändringar på 133 busslinjer har väckt starka reaktioner. Enligt förslaget ska antalet turer minskas på de flesta linjer och en del dras in helt. För Värmdö- och Nackaborna påverkas turerna på 19 linjer.

Inte acceptabelt, menade Socialdemokraterna och Miljöpartiet som 21 september begärde extramöte i landstingets trafiknämnd, ett möte som hölls igår.

– Vi kan inte bara stå och se på när Alliansen fattar beslut som drar undan mattan för länets arbetspendlare och elever som är beroende av bussen för att få vardagen att gå ihop. Nu vänder vi på alla stenar för att hitta en lösning som är bättre för resenärerna, säger Malin Karlsson (MP) trafikpolitisk talesperson.

Istället kom S och MP med ett motförslag som innebär att dieselbåtslinjen mellan Ulvsunda och Södersjukhuset skjuts på framtiden, att man behåller de gamla spärrarna och inför ett kodsystem för att stoppa fusket med sms-biljetter.

– De här åtgärderna sparar lika mycket pengar och vi behöver inte röra busstrafiken. Det är från samma driftsbudget, säger Erika Ullberg (S), oppositionslandstingsråd.

Men Alliansen backade inte under gårdagens möte. Den 13 oktober ska budgeten tas och i januari träder förändringarna om nedskärningar i turlistan i kraft.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.