ANNONS

Beslut om modulbostäder har överklagats

Här nära Spångavägen vill staden bygga modulbostäder för nyanlända.
Här nära Spångavägen vill staden bygga modulbostäder för nyanlända.
Det dröjde inte länge förrän flera personer överklagade stadsbyggnadsnämndens bygglov för modulbostäder i Beckomberga.
ANNONS

Den 16 juni röstade stadsbyggnadsnämnden ja till att bevilja ett tidsbegränsat bygglov i fem år för så kallade modulbostäder i Beckomberga. På en tomt mellan Kopparbacken och Spångavägen ska Stockholmshem uppföra 9 stycken två- till fyravåningshus med 394 sovplatser.

Det här är en av flera platser i Stockholm som är aktuella för modulhus. Stockholms stad ska i år ordna fram bostäder för 2 810 flyktingar med permanent uppehållstillstånd utifrån bosättningslagen som instiftades i mars.

Det finns ett starkt motstånd till etableringen av genomgångsbostäder från grannarna. Flera har redan överklagat bygglovsbeslutet, berättar Thomas Lindström från nätverket ”Ta er ansvar”.

– Vi vänder oss framförallt mot koncentrationen och läget. Ett så stort boende ska man inte lägga mitt i villa- och bostadskvarter, säger han.

Nätverket pekar på att husen kan likställas med en permanenta byggnader och att det därför behövs grundförstärkning och dränering av marken. Man varnar för att groddjur, sånglärkor och andra rödlistade arter kommer att försvinna från platsen. Vidare vill man att staden utreder hur tillgången till skol- och förskoleplatser ska hanteras.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.